Жълтък номер 1, 2 или 3 е по-здравословен? Едва ли някой знае верния отговор!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Жълтък номер 1, 2 или 3 е по-здравословен? Едва ли някой знае верния отговор!
9446
Снимков материал: pixabay.com
Жълтък номер 1, 2 или 3 е по-здравословен? Едва ли някой знае верния отговор!

Яйцата са важен елемент от нашата диета. Кои яйца са най-пресни и полезни? Разпознаваме ги по жълтъка.

Но кой е най-добрият? Обясняваме това в нашия текст. 


Яжте яйца за здраве
Яйцата ядем на закуска, сервираме ги на вечеря и ги използваме за приготвяне на салати, торти и други ястия. Трудно е да си представим нашата диета и кухня, без яйца. Яйцата са богати на витамини: A, E, D, K, B12 и фолиева киселина. 

Те ни осигуряват омега-3 и омега-6 мастни киселини. Жълтъците са пълни с витамини и ценни микроелементи. Струва си да се помни, че яйцата са нискокалоричен продукт и могат безопасно да се консумират от хора, които се грижат за фигурата си и тези, които искат да отслабнат. Но кой цвят жълтък е най-здравословен? 

Кой жълтък да избера?

Цветът на жълтъка е резултат от диетата и здравословното състояние на кокошката. Въпреки това, както знаем, може да има много цветове жълтък . Ще намерим светло жълти, по-оранжеви и определено тъмни. Кой жълтък е най-добре да използвате? Както се оказва, по-тъмният е най-ценен. Гледайки основната ни снимка, това е жълтък №1.

Такива жълтъци съдържат най-много омега-3 мастни киселини и витамини. Те имат много повече от светлите жълтъци. Тъмно оцветените жълтъци ни казват, че кокошката е живяла свободно и се е хранила със свежа трева. Ако жълтъкът е светъл, това означава, че кокошката е била хранена с царевица и жито. 


Възрастта на кокошката има значение
Струва си да знаете, че не само цветът на жълтъка показва дали яйцето е здраво. Това се влияе и от възрастта на кокошката . Младите носачки, които са на възраст около 28 седмици, снасят яйца с ниско съдържание на хранителни вещества. Същото важи и за по-възрастните кокошки, които са на възраст над 97 седмици.

Белтъкът също казва много за свежестта на едно яйце. Леко млечен цвят означава, че яйцата са много пресни . Въпреки това, колкото по-мътен е белтъкът, толкова по-старо е яйцето. Тези признаци ще ни позволят да изберем възможно най-доброто и питателно яйце.
 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft