Няма да повярваш колко бързо и лесно! Шеф Ивайло Петков ти е приготвил рецепта с агнешко и гъби. Ако искаш да сготвиш бързо, лесно и вкусно, виж кратката рецепта.
Съставки
- 200 г печурки
- 1 лук
- 1 шепа манатарки
- 1-2 стръка див чесън
- 1 ч.ч.
Начин на приготвяне
1. Печурките, лукът, чесънът се нарязват и се поставят в съд за приготвяне. Прибавят се и накиснатите предварително манатарки.
2. Препоръчваме ти да използваш Стоун ледженд - тава и тенджера 2в1. С нея ще можеш да се насладиш на ястия с богат вкус и то приготвени с минимално количество мазнина. Създадена е от традиционни естествени материали – камък и емайл, с които топлината се разпределя равномерно по повърхността на съда, а ястието запазва хранителните си качества, сочността и естествения си аромат.
3. Овкуси всичко с джоджен, сол, черен пипер и червен пипер.
4. Добави и оризът, водата и мазнината. Разбъркай.
5. Намажи агнешката плешка с маслото. След това в месото се втриват сол, червен пипер и черен пипер.
6. Месото се поставя в средата на тавата и се пече около 3 часа на 200 градуса с фолио.