Забравих за руската салата откакто открих рецептата за легендарната салата от Отчаяни съпруги

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Забравих за руската салата откакто открих рецептата за легендарната салата от Отчаяни съпруги
Забравих за руската салата откакто открих рецептата за легендарната салата от Отчаяни съпруги
1557
Забравих за руската салата откакто открих рецептата за легендарната салата от Отчаяни съпруги
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В света на кулинарията има рецепти, които стават легендарни поради своята простота, изискан вкус и бързина на приготвяне. Един от тези шедьоври е салата Уолдорф, невероятно свежа и вкусна, поразителна с лекотата на приготвяне. 

Легендарната рецепта за салата Уолдорф от "Отчаяни съпруги".
съставки:

За зареждане с гориво:

  • 1/4 чаша лека майонеза
  • 1/4 чаша нискомаслено кисело мляко
  • 2 с.л. портокалов сок
  • 2 ч.л. портокалова кора

За салатата:

  • 1 бр. маруля
  • 1 бр. грейпфрут
  • 1 бр. прясна круша
  • 1 бр. зелена ябълка
  • 1 чаша грозде без семки
  • 1/3 чаша фурми
  • 1/4 чаша препечени кедрови ядки

Приготвяне:

  • Започнете със зареждане с гориво. В купа смесете лека майонеза, нискомаслено кисело мляко, портокалов сок и портокалова кора. Ако приготвяте дресинга предварително, съхранявайте го в хладилник.
  • След това поставете големите листа от маруля в голяма купа. Нарежете останалите листа на малки парчета, достатъчно големи, за да напълнят шест чаши и прехвърлете в друга купа.
  • Обелете грейпфрута и отстранете бялата сърцевина, след това отстранете сегментите на плода и ги нарежете на две.
  • Добавете грозде и грейпфрут в купа с нарязана маруля, заедно с нарязани на кубчета и без сърцевина круша и ябълка. Разполовете фурмите и ги добавете към салатата.
  • Полейте обилно салатата с млечно-цитрусовия дресинг. Поставете го в купа с големи листа и поръсете с препечени кедрови ядки.

Тази салата не само ще ви зарадва с вкуса си, но и ще бъде отличен избор за здравословна и лека вечеря или обяд. Не забравяйте да приготвите дресинга предварително или поне един ден предварително, за да запазите свежестта и вкуса на вашите ферментирали млечни продукти.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft