Забулени яйца с гриловани домати и песто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сандвичи
Забулени яйца с гриловани домати и песто
Забулени яйца с гриловани домати и песто
admin
Добавена от: admin
7488
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за 2 порции:

6 дебели резена домати (на грозд)
2 ч.л. балсамов оцет
1 с.л. зехтин екстра върджин
сол
черен пипер
2 резена бял селски хляб
1 скилидка чесън
1-2 с.л царевични зърна
2 забулени яйца (предварително приготвени)
2 с.л. песто (по желание – зелено, червено или домашно приготвено)
1 с.л. нарязан магданоз
пармезан – на тънки люспи, нарязан с помощта на белачка за зеленчуци
1 с.л. кедрови ядки, леко запечени
зехтин
сол
 

Махнете сърцевината на домата и го нарежете на дебели резени. Намажете двете страни на всяко парченце с оцета, зехтина, сол и черен пипер. Загрейте грил-тиган, докато запуши. Запечете доматените резени за минутка от всяка страна. Извадете ги и ги оставете настрана.

Запечете хлебните резени на грил или в тостер. Втрийте скилидката чесън добре във всяка филийка.

Забулете яйцата – до желаната готовност. Махнете ги от водата и ги поставете върху чиста памучна кърпа за по-малко от минута.

Започнете да асемблирате ястието върху филийките хляб: първо подредете доматените резени, след това царевичните зърна, забулените яйца. Покрийте с песто, нарязаните подправки, пармезановите люспи, кедровите ядки, няколко капки зехтин и малко сол.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft