С минимално количество продукти ще приготвите невероятно нежен, мек и сочен ябълков сладкиш . Всичко, което трябва да направите, за да приготвите това ябълково изкушение , е да забъркате тестото за няма и 5 минути, след което да залеете с него ябълките и да изпечете във фурната.
Лесен ябълков сладкиш
Продукти:
2 яйца
60 гр. захар
1 пак. ванилова захар
2 с.л. растително масло
щипка сол
100 мл прясно мляко
60 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
4 ябълки
канела и пудра захар на вкус
Приготвяне:
Обелете ябълките и ги нарежете на тънки филийки.
Разбийте яйцата с щипка сол и добавете захарта и ваниловата захар, като продължавате да разбивате до пухкава и гладка смес.
Налейте растителното масло и млякото и отново разбийте.
Съвет: можете да приготвите всичко с телена бъркалка, не е нужен миксер.
Пресейте брашното, смесете с бакпулвера и добавете към сместа, като объркате хубаво тестото.
Покрийте тавичката за печене с хартия за печене.
Отгоре разстелете един пласт от нарязаните на тънки резени ябълки, залейте ги равномерно с тестото, следва отново ред ябълки и ред тесто. Редувайте така, докато съставките свършат.
Съвет: Можете да поръсите ябълките с канела и след това да ги покриете с тестото или да смесите пудрата захар с канела. Ако не обичате канела, може да замените с настъргана лимонова или портокалова кора.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете около 30 - 35 минути.
Охладете сладкиша във формата, а след това го обърнете в подходящ съд.
Поднесете поръсен с пудра захар (и канела).