Забърквам тестото за 2 минути, заливам ябълките и мятам във фурната. Божествено сочен сладкиш става:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Забърквам тестото за 2 минути, заливам ябълките и мятам във фурната. Божествено сочен сладкиш става:
Забърквам тестото за 2 минути, заливам ябълките и мятам във фурната. Божествено сочен сладкиш става:
106003
Забърквам тестото за 2 минути, заливам ябълките и мятам във фурната. Божествено сочен сладкиш става:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

С минимално количество продукти ще приготвите невероятно нежен, мек и сочен ябълков сладкиш . Всичко, което трябва да направите, за да приготвите това ябълково изкушение , е да забъркате тестото за няма и 5 минути, след което да залеете с него ябълките и да изпечете във фурната.

Ето и точната рецепта на този лесен ябълков сладкиш :

Лесен ябълков сладкиш

Продукти:

2 яйца

60 гр. захар

1 пак. ванилова захар

2 с.л. растително масло

щипка сол

100 мл прясно мляко

60 гр. брашно

1 ч.л. бакпулвер

4 ябълки

канела и пудра захар на вкус

Приготвяне:

Обелете ябълките и ги нарежете на тънки филийки.

Разбийте яйцата с щипка сол и добавете захарта и ваниловата захар, като продължавате да разбивате до пухкава и гладка смес.

Налейте растителното масло и млякото и отново разбийте.

Съвет: можете да приготвите всичко с телена бъркалка, не е нужен миксер.

Пресейте брашното, смесете с бакпулвера и добавете към сместа, като объркате хубаво тестото.

Покрийте тавичката за печене с хартия за печене.

Отгоре разстелете един пласт от нарязаните на тънки резени ябълки, залейте ги равномерно с тестото, следва отново ред ябълки и ред тесто. Редувайте така, докато съставките свършат.

Съвет: Можете да поръсите ябълките с канела и след това да ги покриете с тестото или да смесите пудрата захар с канела. Ако не обичате канела, може да замените с настъргана лимонова или портокалова кора.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете около 30 - 35 минути.

Охладете сладкиша във формата, а след това го обърнете в подходящ съд.

сочен ябълков сладкиш

Поднесете поръсен с пудра захар (и канела).

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft