Това ястие с кайма може да се приготви както за семейна вечеря, така и за празнично пиршество. Може да се яде както топло, така и студено. Изобщо, предлагаме ви една универсална рецепта за руло от кайма , което успешно може да замести познатите ви кюфтета, шницели и руло Стефани.
Руло от кайма в пергамент
Продукти:
600 г кайма
90 г сирене или кашкавал
Зелении на вкус (в случая спанак)
40 мл прясно мляко
20 г овесени ядки
черен пипер, сол, подправки, в зависимост от вкуса
Приготвяне:
Залейте първо овесените ядки с горещо мляко, покрийте с чиния и оставете за 10 минути да набъбнат. Можете да замените овесените ядки с брашно, грис или овесени трици.
След това сложете каймата в купа и подправете със сол и черен пипер на вкус. От подправките можете да добавите сушен чесън (можете да го замените с пресен) и индийско орехче.
Добавете набъбналите овесени ядки към каймата и разбъркайте.
Разделете каймата на три равни части.
Вземете три листа хартия за печене, около 30 х 20 см.
Поставете едно парче кайма върху пергамента и оформете правоъгълник.
Сега подредете отогре пълнежа, в нашия случай кашкавала и спанака. Но можете да използвате всякакви други съставки за пълнежа.
Завийте във форма на наденица с хартията за печене. Можете да го поръсите с червен пипер и къри, за да направите ястието по-красиво, когато приключите, но това не е необходимо.
Навийте на руло и завъртете краищата, преструвайки се, че увивате бонбони. Трябва да получите нещо подобно:
Загрейте тиган без масло. Поставете "саламчето" с шева надолу. Залейте с вряла вода. Поставете капака върху тигана и гответе на умерен огън за около 7 минути.
След това обърнете и продължете да готвите около 8 минути, също покрито. Ако капакът няма специален отвор за изпускане на пара, тогава леко отворете капака.
Нарежете на филийки и сервирайте.