Завъртяна баница по унгарски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Завъртяна баница по унгарски
Завъртяна баница по унгарски
admin
Добавена от: admin
38984
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 лист бутер тесто
1 чаша натрошено сирене или извара
1/4 чаша пармезан, настърган
1 яйце
няколко листа босилек и риган, нарязани
2 скилидки чесън, нарязани
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. разтопено масло

В купа смесете с вилица сиренето (изварата), пармезана, босилека, ригана, яйцето, чесъна, солта и черния пипер. С точилка разточете размразеното тесто леко на равномерен лист. Отгоре намажете с част от маслото и разпределете плънката на равен пласт. Започнете да завивате тестото на руло. Нарежете го напречно на филийки с дебелина около 2,5-3 см. Подредете получените охлювчета внимателно в кръгла тавичка (предварително намазнена). Намажете с останалото масло и с плоска лъжица леко притиснете охлювчетата и ги оформете на плоски кръгове. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 35-45 минути, докато баницата придобие златисто-кафяв цвят по краищата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft