Завъртяна баница по унгарски
7 Ноември 2013
38984
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В купа смесете с вилица сиренето (изварата), пармезана, босилека, ригана, яйцето, чесъна, солта и черния пипер. С точилка разточете размразеното тесто леко на равномерен лист. Отгоре намажете с част от маслото и разпределете плънката на равен пласт. Започнете да завивате тестото на руло. Нарежете го напречно на филийки с дебелина около 2,5-3 см. Подредете получените охлювчета внимателно в кръгла тавичка (предварително намазнена). Намажете с останалото масло и с плоска лъжица леко притиснете охлювчетата и ги оформете на плоски кръгове. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 35-45 минути, докато баницата придобие златисто-кафяв цвят по краищата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари