Загорска пита със сирене - по-сочна, по-вкусна и по-мекичка от обикновената баница

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Загорска пита със сирене - по-сочна, по-вкусна и по-мекичка от обикновената баница
Загорска пита със сирене - по-сочна, по-вкусна и по-мекичка от обикновената баница
admin
Добавена от: admin
110107
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

400 гр. брашно

1 яйце
1 супена лъжица олио
сол

За плънката:

1,2 кг прясно сирене (извара или смес от двете)

4 яйца
100 гр. масло
сол
1 литър заквасена сметана

Омесете гладко тесто от брашното, 1 яйце, олиото и малко сол, като постепенно добавите нужното количество топла вода. Месете тестото, докато образува мехурчета, а след това го оформете на топка. Намажете го с олио, за да не изсъхне, след което го покрийте с топла кърпа. Оставете тестото да почива в продължение на 20 минути. 
Плънка: Разбъркайте натрошеното сирене, 4-те яйца, разтопеното масло и щипка сол, докато станат на гладка смес. 
Отпочиналото тесто прехвърлете върху маса, поръсена с брашно, разточете го възможно най-тънко и отгоре разпределете плънката - така че да покрие половината тесто. Поръсете цялата повърхност с олио или разтопено масло, след което започнете да сгъвате откъм страната с плънката, така че да се получи нещо като дебело руло. Нарежете рулото на парчета с помощта на десертна чинийка (или нож за пица). Готовите парчета сложете в намазана с масло тава, поръсете с останалото масло и най-отгоре изсипете сметаната. 
Печете във фурната за 30 минути при 180 ° C до златисто-кафяво.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft