4 филета от пъстърва
1 жълта чушка
1 глава кромид лук
2-3 домата (или доматен сок)
2 моркова
подправки на вкус - магданоз, копър, сол, черен пипер
Пъстървата се намазва леко със зехтин, поръсва се с малко сол и се завива в алуминиево фолио. Филенцата се запичат за 15-20 минути на 200 градуса. През това време зеленчуците се нарязват на дребни парченца. Лукът и чесънът се запържват в малко зехтин, добавят се чушката, морковът, тиквичката и най-накрая - доматите. Ястието се посолява на вкус и се оставя да се задуши до омекване на зеленчуците. Към края се добавя запечената пъстърва и се задушава леко със със зеленчуците, колкото да се затопли. Ястието се поръсва с нарязан копър, магданоз и прясно смлян черен пипер. Поднася се с гарнитура от сварен ориз или картофено пюре.