4 филета от бяла риба
2 с. л. нарязан магданоз
2 с. л. нарязан пресен лук
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
½ ч. л. настърган пресен джинджифил или 1 ч. л. настъргана лимонова кора
2 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
½ ч. ч. белен шамфъстък, едро нарязан
Смесват се магданозът, лукът, чесънът, джинджифилът, зехтинът и лимоновият сок. С тази ароматна смес се обтрива рибата и се посолява. Оставя се да постои 5 - 10 мин.
През това време от алуминиево фолио се изрязват 4 кръга, достатъчно големи, за да увият рибата. Филетата се поставят в центъра на кръговете, поръсват се с ядките и се затварят, като фолиото се завива в краищата.
Готовите пакетчета се слагат на скара или в подходяща тавичка и се пекат 15 мин. в загрята фурна на 180° С.
Поднасят се с прясна салата или задушени зеленчуци.