Задушени зеленчуци по марокански
14 Декември 2012
7867
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Първо се задушава нарязания лук в зехтина и маслото. Прибавят се нарязания чесън, канелата, малко кимион и чилито на прах и се запържва за още 2 минути. След това се добавят тиквата, нарязаният на кубчета картоф, бульона, доматите, нарязаният на кръгчета лимон и сол. Оставя се да ври на слаб огън, похлупено, за около 15-20 минути. След това се добавят нарязаните на кубчета тиквички и нахута и се вари още 5-8 минути. От готовото ястие се изваждат канелата и лимонените резени и се сервира в купичка. По желание се поръсва с нарязан магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари