Задушени патешки воденички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Задушени патешки воденички
Задушени патешки воденички
admin
Добавена от: admin
21756
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

патешки воденички - около 600 г
лук - 2 глави големи
моркови - 1 брой, голям
чушки - 1 зелена
тиквички - 1 брой
соев сос
домати - 2 с.л. доматено пюре
червен пипер
черен пипер
канела - 1 щипка
олио - за задушаване

Патешките воденички се почистват добре и се слагат да се сварят във вряща подсолена вода с 1/2 нарязана на едри парчета глава кромид.

Всички зеленчуци се нарязват на тънки жулиени. В голям и дълбок тиган сгорещете олио и сложете първо лука да се запържи. След малко добавете морковите, тиквичката и чушката. Задушавайте така за 1-2 минути, след което прибавете и отцедените сварени патешки воденички.

Овкусете с подправките, залейте със със соев сос на около и добавете размитото доматено пюре. Задушавайте около 3-4 минути и отстранете от огъня. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft