Задушени пилешки дробчета с гъби и вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Задушени пилешки дробчета с гъби и вино
Задушени пилешки дробчета с гъби и вино
admin
Добавена от: admin
41009
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Почистете и измийте добре дробчетата (може да ги оставите да покиснат във вода цяла нощ). Отцедете ги. Обеления лук нарежете на шайби, а гъбите - на филийки. Бекона нарежете на ивички. Нагрейте малко олио в тиган с дебело дъно и запържете вътре лука. Щом поомекне, добавете гъбите, след това - дробчетата и най-накрая - нарязания бекон. Залейте сместа с виното и добавете настъргания домат. Овкусете ястието със сока от лимона, черен пипер и сол на вкус. Похлупете тигана с капак и оставете да се задушава на тих огън, докато остане само на мазнина. Готовото ястие поръсете с нарязан магданоз и поднесете топло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft