Задушени пържоли във вино
22 Декември 2011
100810
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
750 г пържоли
2-3 бр. моркови
няколко скилидки чесън
1 дафинов лист
1/2 ч.ч. вино
1 с.л. доматено пюре
сол
1/4 ч.ч. олио
Пържолите се изпържват леко в олиото. Половината от тях се нареждат в плитка тенджера. Покриват се с нарязаните на колелца моркови и чесън. Отгоре се натрошава дафиновият лист. Нареждат се и останалите пържоли. Заливат се с виното и 1/2 ч.ч. вода, в която е размито доматено пюре. Тенджерата се захлупва и пържолите се задушават 30 минути на слаб огън. Поднасят се с картофено пюре, пържени или задушени картофки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари