Задушени пържолки в черешов сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Задушени пържолки в черешов сос
Задушени пържолки в черешов сос
admin
Добавена от: admin
8343
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

680 гр. обезкостени свински пържоли (отстранете с остър нож излишната мазнина)
сол и пипер на вкус
1 с.л. зехтин
1 чаша сушени череши
1 чаша сухо червено вино
1 глава по-дребен лук, настърган

Осолете и овкусете с пипер двете страни на всяка пържола. Оставете настрана. Загрейте фурната предварително на 200 градуса. Загрейте и зехтина в огнеупорен съд на средна температура. Когато мазнината се загрее, сложете вътре пържолите, като оставяте разстояние между тях, за да се запържат равномерно. Гответе ги по 2 минути от всяка страна. Извадете ги от мазнината. Сложете в тигана лука и го запържете, докато пусне аромат. Деглазирайте с червеното вино, след това добавете черешите. Варете сместа, докато течността се редуцира наполовина (около 5 минути). След това прибавете пържолите обратно в тигана и ги пъхнете в загрятата фурна за 5 минути. Поднесете горещи!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft