Задушено агнешко с кайсии
22 Декември 2011
8151
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг агнешки бут или плешка, нарязани на кубчета
4 домата, обелени и нарязани на ситно
2 с. л. олио
1 зелена чушка, нарязана на ситно
1 глава лук, нарязана на ситно
2 с. л. джоджен, нарязан
1 ч. ч. сушени кайсии
сол на вкус
черен пипер на вкус
Агнешкото месо се запържва бързо на силен огън в половината от загрятото олио.
В останалата загрята мазнина се слагат доматите, чушката, лукът и джодженът. Сосът се оставя на силен огън за 5 мин.
Месото се залива със соса, прибавят се кайсиите и се долива толкова вода, че да го покрие. Оставя се да къкри 1 час. Посолява се и се поръсва с пипер на вкус. Ако има нужда, се долива още малко вода и се доварява, докато стане крехко. Сервира се с варен ориз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари