Задушено брюкселско зеле с бекон
22 Декември 2011
8803
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
брюкселско зеле - 700 г
бекон - 250-300 г
домати - 1/2 ч.ч. гъста доматена паста
соев сос - 2 с.л.
сол
зехтин - може и олио за пържене
розмарин - 1 щипка
Нарежете бекона на дребни парченца и го сложете да се запържи до загар в сгорещена мазнина. След това добавете брюкселското зеле, объркайте. Долейте малко гореща вода и оставете да се задуши.
Когато водата се изпари, добавете сол, розмарина, черен пипер и доматената паста и соевия сос.
Оставете да ври на слаб огън за 10 минути, като разбърквате периодично. При нужда долейте още малко зехтин.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари