Задушено зелето по този начин направо ме подлуди, ям като обезумяла и не мога да се спра, докато не го изям цялото

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Задушено зелето по този начин направо ме подлуди, ям като обезумяла и не мога да се спра, докато не го изям цялото
Задушено зелето по този начин направо ме подлуди, ям като обезумяла и не мога да се спра, докато...
56011
Задушено зелето по този начин направо ме подлуди, ям като обезумяла и не мога да се спра, докато не го изям цялото
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нашето семейство много обича задушено зеле с месо. Можете да го ядете безкрайно! Това е така, защото изисква малко отклонение от обичайната рецепта - и получавате ново ястие. Например тази яхния с картофи и пиле. Тя помага в натоварени дни: подготвя се просто, но трае дълго. Не просто гарнитура, а пълен обяд или обилна вечеря .

 

Съставки

пиле 400 гр

Картофи 300 гр

Лук 1 бр

Морков 1 бр

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Слънчогледово олио на вкус

печурки 150 гр

Бяло зеле 300 гр

 

Подготовка

Зелето се нарязва на ситно, смесва се с настъргани моркови и се поръсва със сол. Запомнете с ръце го намачкайте добре и оставете за известно време. 


Нарежете пилето на малки парченца и запържете в тиган с гъби, нарязани и лук. 


След това сложете пилето с гъби и запържете картофите в олио в същия тиган до зачервяване.


Добавете към пилето с гъбите и зелето с моркови към картофите. Покрийте с вода и оставете да къкри 20 минути, покрито. След това подправете със сол и черен пипер на вкус и гответе още 10 минути, покрито. Готов!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft