Задушен праз с шунка
22 Декември 2011
4396
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Шунката се нарязва на ивици. Празът се измива и се нарязва само бялата част на парчета, дълги 5 см.
Олиото се загрява и в него се запържват празът и шунката.
Захлупва се и се задушава 10 минути.
Доматите се обелват и нарязват, като се почистват от семките.
Прибавят се към праза заедно с лимоновия сок.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Прибавят се маслините и ястието се оставя на огъня отхлупено 10 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари