Нашето семейство много обича задушено зеле с месо. Можете да го ядете безкрайно! Това е така, защото изисква малко отклонение от обичайната рецепта - и получавате ново ястие. Например тази яхния с картофи и пиле. Тя помага в натоварени дни: подготвя се просто, но трае дълго. Не просто гарнитура, а пълен обяд или обилна вечеря .
Съставки
пиле 400 гр
Картофи 300 гр
Лук 1 бр
Морков 1 бр
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Слънчогледово олио на вкус
печурки 150 гр
Бяло зеле 300 гр
Подготовка
Зелето се нарязва на ситно, смесва се с настъргани моркови и се поръсва със сол. Запомнете с ръце го намачкайте добре и оставете за известно време.
Нарежете пилето на малки парченца и запържете в тиган с гъби, нарязани и лук.
След това сложете пилето с гъби и запържете картофите в олио в същия тиган до зачервяване.
Добавете към пилето с гъбите и зелето с моркови към картофите. Покрийте с вода и оставете да къкри 20 минути, покрито. След това подправете със сол и черен пипер на вкус и гответе още 10 минути, покрито. Готов!