Задължително всяка година си правя мариновано патладжанче за зимата, рецептата е като детска игра, грехота е да не си направиш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Задължително всяка година си правя мариновано патладжанче за зимата, рецептата е като детска игра, грехота е да не си направиш
Задължително всяка година си правя мариновано патладжанче за зимата, рецептата е като детска...
13780
Задължително всяка година си правя мариновано патладжанче за зимата, рецептата е като детска игра, грехота е да не си направиш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитайте тази рецепта и със сигурност тя ще се превърне във вашето любимо ядене. За подготовката ѝ ще са нужни от 3 до 5 дни, но след това бихте могли да се наслаждавате на този вкусен патладжан!

 

Как да си го мариноваме?
Нужни продукти:

5-6 патладжана
10 скилидки чесън
2 супени лъжици вода
100-150 ml оцет
дафинови листа
8 грама черен пипер
4 грама смлян бахар (или на зърна)
4 пъпки сушен карамфил
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица растително масло


Приготвяне:

Изсипете 0,5 литра вода в тенджера, след което добавете следните продукти: оцет, дафинов лист, черен пипер, бахар, карамфил, сол, захар, мед и растително масло.

Оставете маринатата да кипне, след което да изстине.

Сега е необходимо да приготвим нашия патладжан. Той не бива да е узрял. Обелете го и го нарежете на филийки с дебелина около 8-10 мм. За да не горчи, поръсете със сол и оставете за 20 минути.

Докато маринатата се охлажда и изчакваме горчивият вкус на патладжана да изчезне, продължаваме с подготовката. Взимаме 2 глави чесън, обелваме ги и ги нарязваме на тънки филийки. Чесънът е необходим за марината. Изсипете течността, пусната от патладжаните, след което ги запържете до златисто кафяво. Оставете да се охладят.

 

След като са поизстинали, е време да започнат да се нареждат. Вземете патладжан, потопете го в марината, след което го сложете в тава, а отгоре поставете чесън.. Поставете първия ред патладжани, като върху всеки един поставете по 2-3 парченца нарязан чесън. Нареждайте по този начин, докато приключите с патладжаните. Относно количеството чесън – нека това е по ваш избор и вкус.

Накрая залейте патладжана с останалата марината. Не се притеснявайте, ако плуват в нея. Оставете тавата в хладилника.

Патладжанът е готов от 3 до 5 дни. Но бихте могли да започнете да ядете и по-рано. Вкусът, разбира се, ще бъде различен. След първия ден ще бъде доста по-наситен, след третия ден парчетата ще имат силен, приятен вкус. Но до петия ден от нашите патладжани може и да не е останала следа.

Можете да си приготвите мариновани патладжани за зимата. Тогава чесънът ще е необходимо да се добави в тенджерата още в началото с другите продукти. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft