Задължително правя по две и пак не остава и трошичка! Пълнена царевична питка - фантазия на трапезата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Задължително правя по две и пак не остава и трошичка! Пълнена царевична питка - фантазия на трапезата:
Задължително правя по две и пак не остава и трошичка! Пълнена царевична питка - фантазия на...
5157
Източник: За Жената
Задължително правя по две и пак не остава и трошичка! Пълнена царевична питка - фантазия на трапезата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Феноменална пълнена царевична питка , която ще ви е спасение в случаите, когато не сте се погрижили за обяда или вечерята. Приготвя се много лесно, само забъркваш и печеш.

У дома задължително се правят по две, защото аз самата мога да изям едната без да ми мигне окото! Ето необходимите продукти за тази фантастична рецепта: 

царевична питка с плънка от спанак

Снимка: YouTube

Пълнена царевична питка

Продукти:

  • 2 чаши (от 200 мл) царевично брашно,
  • 1 чаша грис,
  • 50 ​​мл олио,
  • ½ бакпулвер,
  • малко мая (1/2 чаена лъжичка),
  • около 300 гр. меко сирене,
  • 200 гр. леко запържен пушен врат (или шунка),
  • 3 яйца,
  • газирана вода (малко около 50-100 мл),
  • 1 връзка сварен спанак или лапад,
  • сол

Приготвяне:

Бланширайте спанака, нарежете го и го посолете. Смесете царевично брашно и грис в купа, след което добавете сол. Добавят се разбитите с вилица яйца и 100 г настърган кашкавал.

Към сместа добавете олиото, маята и бакпулвера, след което постепенно добавете газирана вода. Разбъркайте, сместа трябва да е каша като за палачинки, малко по-плътна.

Смесете останалото сирене и спанак, а пушения врат леко запържете в олио от двете страни. Намаслете тавата и сложете хартия за печене. Използвайте по-малка тава или форма за торта.

продукти проя

Снимка: YouTube

Изсипете една трета от яйчено-брашнената смес и разстелете. След това наредете парчета врат и отгоре изсипете още една трета от сместа и разстелете добре.

царевична смес

Снимка: YouTube

Отгоре разпределете спанака със сиренето.

плънка със спанак

Снимка: YouTube

Най-отгоре се покрива с останалата смес и се заглажда добре.

царевична питка тесто

Снимка: YouTube

Питката се поръсва със сусам или семена на вкус и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 градуса.

пълнена царевична питка

Снимка: YouTube

царевична питка със спанак

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

парче царевична питка

Снимка: YouTube

царевична питка със спанак и сирене

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft