Заешка яхнийка с чесън

вход през zajenata.bg
Заешка яхнийка с чесън
admin
Добавена от: admin
14012
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

заешко месо - 1 заек (около 1, 2 кг)
лук - 2 глави
чесън - 5 скилидки
целина - 4 стръка
домати - 2 броя
вино - 1 ч.ч. бяло
бульон - 1 ч.ч.
сол
черен пипер
зехтин - 5 с.л.
мащерка - 2 стръка
дафинов лист - 1 брой
индийско орехче - 1/2 ч.л.
магданоз - накълцан, на око 

Порционирайте заека и го измийте. Овкусете парчетата заешко със сол и черен пипер. Накълцайте чесъна и мариновайте месото във виното и чесъна за 1 час, като го поливате от време на време с маринатата. Загрейте в голяма тенджера зехтина и запържете до зачервяване отцеденото заешко.
Нарежете зеленчуците на парчета, а доматите попарете и обелете от люспата и нарежете на ситно. Извадете заешкото и в същата мазнина запържете лука и целината.
Върнете месото и долейте виното с чесъна и бульона. Прибавете доматите, дафиновия лист и мащерката. Похлупете леко и оставете да къкри така за 45 минути.
Накрая овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Поднесете порция заешко, поръсена с накълцан магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft