заешко месо - 1, 2 кг
чесън - 1-2 скилидки
моркови - 1 брой
магданоз - 1 връзка
мазнина - 4 с.л. растителна
сланина - 125 г, може и бекон
лук - 12 малки глави кромид
вино - 2 ч.ч. бяло
домати - 2 с.л. доматено пюре
гъби - 200 г печурки
сол
черен пипер
червен пипер
Сгорещете мазнината и запържете нарязания бекон. Сложете порционираното заешко да се изпържи равномерно. Нарежете чесъна, магданоза и 3 малки глави лук и ги изсипете при заека заедно с останалите главички лук.
Долейте 1 ч.ч. гореща вода, както и виното, подправете със сол, черен пипер на вкус и оставете ястието да се задушава така за час.
След това прибавете доматената паста и нарязаните гъби. Оставете да къкри до пълно омекване. Накрая добавете малко червен пипер и наситнен магданоз.