Тези картофи с шунка и кашкавал се топят в устата
Предлагаме ви рецептата за бързи и уникални картофи с шунка и кашкавал. Много са различни от тези, които обичайно си правим във фурната и стават пет пъти по-вкусни.
Невероятно кулинарно произведение са тези картофи с шунка и кашкавал
Трябват ни пет средно големи картофа, една чаша прясно мляко, шунка, кашкавал, една скилидка чесън, Маги – вълшебен вкус, олио, черен пипер, сол на вкус.
Първо е необходимо да си обелим картофите и да ги нарежем на шайби. Шунката си я нарязваме пък на ситни кубчета. Взимаме една купа и в нея разбиваме прясното мляко и подправките.
После взимаме една тавичка, намасляваме я и в нея започваме да редим картофите. Нареждаме един ред картофи и ги поръсваме с шунка. Заливаме малко с млякото и подправките, а после и с малко настърган кашкавал.
Продължаваме пак да редим така, докато не свършат картофите и отгоре пак ги поръсваме с парченца от шунката и с останалата смес от подправките и млякото. Чесънът го нарязваме на ситно и го поръсваме също отгоре.
Пъхаме после това кулинарно изкушение във фурната, където го оставяме да се пече на температура от 180 градуса. Хубаво е фурната ни да е загрята предварително. Печем картофките за около 50 минутки.
Малко преди да са готови, ги поръсваме с останалия настърган кашкавал и ги връщаме за малко да се допекат във фурната. Няма да ви обясняваме какво чудо стават, как се топят в устата и как нямат оставяне просто.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!