В по-голяма купа разбъркайте брашното, захарта, солта, нарязаното масло и сухата мая. Загрейте млякото и бавно го добавете в купата с брашното, след което омесете гладко тесто. Оставете тестото на топло място, докато втаса и удвои обема си.
Разрежете кренвиршите на 2 по дължина.
Премесете тестото върху набрашнения плот и разделете на 10 еднакви части.
Всяка топка разделете, както е показано на снимката, на една голяма и две по-малки топки.
По-голямата топка разточете на дълго "червейче".
Сложете парче кренвирш в средата на фитила тесто и го навийте около кренвирша, така че да го обеме напълно. Двата края на тестото притиснете с пръст, за да получите нещо като жабешка уста.
В горния края на устата притиснете двете по-малки топки тесто, на мястото на очите на жабчето.
Същото направете и с останалата част от тестото. Оформените закуски прехвърлете в тавичка, покрита с хартия за печене и оставете да втасват около 20 минути или докато фурната се загрява.
Включете фурната и я оставете да загрее до 180 градуса. Преди печенето намажете жабчетата с разбито яйце и изпечете за около 15 минути, или докато повърхността им леко покафенее.
Украсете жабчетата с кетчуп.