дижонска горчица
4 филии селски хляб
швейцарско сирене, нарязано на тънко
шунка, нарязана на тънко
2 яйца
1/4 чаша прясно мляко
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/8 ч.л. индийско орехче
пудра захар
конфитюр от малини
Загрейте грил-скара или сандвичник.
Намажете горчицата върху хляба. Покрийте 2 от филиите със сирене, шунка и отново сирене. Отгоре покрийте с втора филия.
В плитък съд разбийте яйцата, млякото, солта, пипера и индийското орехче. Потопете всеки сандвич в яйчената смес, като го обръщате, за да се покрие от всички страни.
Внимателно поставете сандвича в грил-скарата. Затворете капака и изпечете за 4-5 минути, докато хлябът леко покафенее, а сиренето се разтопи.
Поръсете отгоре с пудра захар и по желание оформете с лъжичка от конфитюра малко сърчице в средата.