Закуска за милиони, а е толкова лесна и бърза, че през ден-два я правя, децата ги излапват за...
11 Октомври 2017
14603
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими Съставки
суха мая - 7 г
вода - 100 мл
прясно мляко - 100 мл
сол - 1 ч.л.
захар - 1 щипка
олио - 3 с.л.
брашно - 550 г
жълтъци - 2 бр. за намазване
сусам - за поръсване
колбас - 100 г шпеков
Начин на приготвяне
Смесват се брашно, сол, захар и суха мая и съставките се разбъркват добре в купа.
В средата се оформя кладенче и се сипва топло прясно мляко и водата. Разбърква се с вилица, загребва се брашно, така че да се получи гъсто тесто.
Поръсваме брашно на плота и сипваме тестото, замесваме средно меко тесто и оставяме да втаса 40 минути. Колбасът се нарязва на кръгчета, а те се режат на две половини. Втасалото тесто се разточва на кора, с чашка се изрязват кръгчета.
Поставя се половинка парче от салама и прегъваме на две, да се получи като мида. Краищата се прищипват и нареждаме в тава върху хартия за печене. След 10 минути се намазват с разбит жълтък и поръсваме сусам. Печем в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Поръсваме брашно на плота и сипваме тестото, замесваме средно меко тесто и оставяме да втаса 40 минути. Колбасът се нарязва на кръгчета, а те се режат на две половини. Втасалото тесто се разточва на кора, с чашка се изрязват кръгчета.
Поставя се половинка парче от салама и прегъваме на две, да се получи като мида. Краищата се прищипват и нареждаме в тава върху хартия за печене. След 10 минути се намазват с разбит жълтък и поръсваме сусам. Печем в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари