Закуска за разбиване на мазнините

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Закуска за разбиване на мазнините
21709
Снимков материал: pixabay.com
Закуска за разбиване на мазнините

Учените са установили, че вида на храната, която ядете преди физически и умствени усилия има пряко влияние върху здравето .

Специалистите от университета в Нотингам казват, че закуската с нисък гликемичен индекс (GI) в комбинация със сок от ябълки , помага на тялото да разбие мазнините добре. Според него, най-добре е да започнете деня с  зърнени храни и сок от ябълки .

Проучването, което води др. Ема Стивънсън, се занимава с здравословното състояние на младите хора, които закусват определена храна. Първо давали закуска, който предизвиква растеж на глюкоза в кръвта - корнфлейкс и мляко, бял хляб и конфитюр и безалкохолни, подсладени напитки.

След това им предоставили храни с нисък GI индекс, а и двете закуски имат същите калории, въглехидрати, мазнини и протеини. Закуската с нисък индекс GI се състоял от мюсли, мляко, компот, бисквити, кисело мляко и сок от ябълки.

Три часа след закуска, младите тичали по 1 час.

От анализите, изследователите открили, че плазмата на свободните мастни киселини - които показват количеството мазнини, които тялото използва за енергия - започват да растат два часа след закуска с нисък индекс GI и че в този случай по-голяма концентрация означава и бързо изгаряне на мастните натрупвания в тялото .

Заключили, че с консумация на закуска с нисък индекс GI се увеличава окисляването на мазнините и докато почиваме и докато се упражняваме, а при това всичко това се отразява на апетита, тъй като анкетираните са се чувствали сити повече време след яденето на този вид храна.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft