Пригответе този вкусен пържен ориз с яйца и определено ще се впечатлите! Това е чудесен начин да консумирате остатъците от ориз, останал от предишния ден, и да хапнете нещо ново и вкусно. Представяме ви лесната рецепта за Ориз с яйца :
Пържен ориз с яйца
Продукти:
Варен ориз (може да е останал от вчера)
3 яйца
1 глава лук
1 морков
2 наденички (или колбас по избор)
Замразен грах
Сол, смлян черен пипер на вкус
Растително масло
Приготвяне:
В купа смесете ориза и отделете жълтъците и белтъците в две купи.
Разбийте жълтъците, изсипете вътре ориза и разбъркайте равномерно.
Обелете и нарежете на ситно лука.
Картофите се обелват, нарязват се и се изцеждат от сока.
Нарежете наденичките по дължина и след това нарежете на малки парченца.
Сварете граха във вода за около 3 минути и излейте водата.
Добавете олио в тигана, добавете лука и добавете останалите зеленчуци и месото.
След като сместа от зеленчуци и месо се задуши хубаво, извадете от тигана и поставете в чиния, за да използвате по-късно.
Добавете олио в празния тиган, загрейте го и добавете ориза и жълтъците.
Пържете около 2 минути, след което разбъркайте и добавете белтъците.
Разбъркайте предварително запържените зеленчуци и наденичка.
Готово! Можете да поръсите със сусам и да сервирате!
Да ви е сладко!