Заливам тези бутчета с божествената смес и става деликатес за милиони! Кралско ястие:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Заливам тези бутчета с божествената смес и става деликатес за милиони! Кралско ястие:
Заливам тези бутчета с божествената смес и става деликатес за милиони! Кралско ястие:
40705
Заливам тези бутчета с божествената смес и става деликатес за милиони! Кралско ястие:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилешките бутчета са една от най-евтините части на пилето, но това съвсем не означава, че с тях не могат да се приготвят истински деликатеси! Като днешната рецепта за пилешки бутчета във вкусен сос , с които ще си оближете пръстчетата и вие, и близките ви. Ето как да си приготвите този невероятен деликатес с Пилешки бутчета :

Деликатес с пилешки бутчета

Продукти:

4 пилешки бутчета (1 кг)

4 с.л.

растително масло

2 с.л. кисело мляко

1 с.л. сол 

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. къри

1 ч.л. смлян червен пипер

2 с.л. растително масло

1 чушка 

4 скилидки чесън

1 глава лук

12 г брашно

150 мл прясно мляко

150 мл готварска сметана

1/2 ч.л. сол

1 с.л. кристална захар

1 ч.л. къри

Картофено пюре:

500 г картофи

40 г масло

50 мл прясно мляко

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. индийско орехче

магданоз за поръсване

по избор: люта чушка

бутчета нарязани

Приготвяне:

Измийте бутчетата, оставете ги с кожата и направете няколко разреза на разстояние един до друг. 

пилешки бутчета разрези

Сложете бутчетата в сух тиган и смесете в купа киселото мляко, солта, мащерката, кърито, смлян червен пипер и 2 супени лъжици олио. 

смес за намазване

Разбъркайте добре и натрийте добре всички пилешки бутчета със сместа. 

намазване бутчета

Налейте малко растително масло навсякъде в пролуките между бутчетата. 

Покрийте с капак и оставете да къкри на среден огън. 

пиле под капак

След няколко минути обърнете бутчетата. 

пиле в тиган

Гответе около 30 минути на слаб огън.

Междувременно пригответе картофено пюре. Обелете картофите, нарежете ги на малки кубчета и ги поставете в тенджера с вода. Варете до омекване.

След това отцедете водата, намачкайте картофите заедно с маслото, посолете, добавете индийското орехче и смесете млякото, като бъркате с бъркалка. 

картофено пюре

Измийте, почистете и нарежете чушката.

Обелете чесъна и също го нарежете на по-малки парчета.

Обелете лука и го нарежете на ситно.

нарязани зеленчуци

Извадете пилешките бутчета от тигана и сложете вътре нарязания лук и чесън и запържете за около 2 минути. 

След това поръсете с брашно, разбъркайте и запържете още 2 минути.

Добавете нарязаната чушка и запържете за около 1 минута, като бъркате непрекъснато.

пържени зеленчуци

Залейте с мляко, готварска сметана и разбъркайте. Посолете, добавете захар, къри, разбъркайте и върнете бутчетата. 

бутчета в сос

Задушете около 5 минути под капак. Накрая поръсете с наситнен магданоз (може да добавите и лют червен пипер или люта чушка) и поднесете заедно с готовото картофено пюре.

пилешки бутчета на тиган

Добър апетит!

пилешки бутчета с пюре

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft