Вече и печката не е нужно да пускам, а паят става за чудо и приказ

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече и печката не е нужно да пускам, а паят става за чудо и приказ
Вече и печката не е нужно да пускам, а паят става за чудо и приказ
22996
Вече и печката не е нужно да пускам, а паят става за чудо и приказ
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептите забързи сладкиши с едно яйце придобиват все по-голяма популярност. Разбираемо е. Приготвянето на вкусни сладкиши за 10 минути е мечтата на всяка домакиня. Реших и да споделя любимите си лакомства. Моят мързелив сладкиш се състои от един банан и една ябълка. Този сладко-кисел пълнеж идеално допълва десерта.

Голямото предимство на тази рецепта е, че можете да се справите и без фурната. Това е чудесно, когато нямате време. За първи път оцених всички предимства, когато се опитах да направя плодов пай в чужда страна. С мъжа ми отидохме на почивка за уикенда и сутринта искахме нещо за кафенцето. Оттогава това е най-търсеното печиво в нашето семейство.

Съставки

Банан 1 бр

ябълка 1бр

Захар 85 g

Яйце 1бр

Слънчогледово олио 60 мл

Мляко 100 мл

Пшенично брашно 150 гр

Бакпулвер 12 гр

Оцет от бяло вино 1 супена лъжица

Масло 10-20 g

Сол 1 щипка

Ванилия 10 g

 

Подготовка

Нарежете ябълката на тънки филийки, а банана на кръгчета. Намажете дълбок тиган с диаметър 24-26 см с масло, поръсете с 1 с.л. захар и добавете плодове. 


За тестото смесете яйцето, 60 г захар, слънчогледовото масло, ваниловата захар и солта, разбъркайте заедно


Налейте млякото и разбъркайте. Постепенно добавяйте брашно, като внимателно разбивате бучките с помощта на бъркалка. В края добавете бакпулвера и оцета (можете да замените с ябълков сайдер), омесете тестото. 


Изсипете тестото върху плодовете, поставете тигана на слаб огън и гответе, покрит с капак, за 20 минути. 


Намажете плоска чиния със слънчогледово олио, покрийте тигана и внимателно обърнете. Върнете пая в тигана. По този начин можете да го обърнете, без да го повредите. Печете още 5 минути. 

След като извадите бързия пай от тавата, оставете го да се охлади леко. След това можете да го намажете със сладко и да гарнирате с кокос, шоколад и пресни плодове. Или просто го ядете така с чай или кафе. Опитвали ли сте да правите баница в тиган ?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft