Заливката прави баницата! Ако искате да е хем хрупкава, хем сочна, полейте я с това:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Заливката прави баницата! Ако искате да е хем хрупкава, хем сочна, полейте я с това:
Заливката прави баницата! Ако искате да е хем хрупкава, хем сочна, полейте я с това:
381745
Заливката прави баницата! Ако искате да е хем хрупкава, хем сочна, полейте я с това:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е най-добрият начин за приготвяне на хрупкава баница - с тази заливка баницата се топи в устата. Може би съставките ще ви се сторят необичайни, но ако опитате, ще се убедите сами колко е просто и невероятно вкусно. Не е нужно да сте специалист, за да приготвите тази сочна и хрупкава баница , а само да следвате точно инструкциите. Ще се получи много вкусна баница, от която всеки ще иска още едно парче.

"Тайната" на тази апетитна баничка е в заливката - именно тя й придава онази сочност и пухкавост, а същевременно се препича добре отгоре.

По желание можете да я поръсите със сусам, ленено семе, кимион, тиквени или слънчогледови семки - каквото ви харесва. Ако желаете може да увеличите съставките за заливката.

Хрупкава баница със сочна заливка

Продукти:

12 готови кори за баница

250 г фино сирене

250 мл течна неутрална готварска сметана

100 г масло

20 мл олио

сол според нуждите

Приготвяне:

Първо разтопете маслото на слаб огън.

Към маслото се добавят 2 супени лъжици олио, а накрая се добавя сметаната за готвене. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки в млечно бяла течна смес – това е заливката за корите. Започнете да редите корите. За всяко руло ще ви трябват по 3 кори.

маслена заливка

Всяка кора намажете със заливката, а на третата сложете сирене. Сложете обилно сирене или извара, не пестете, баницата ще стане още по-вкусна. Подгънете леко краищата, за да не се излива плънката, след което навийте като руло. Нарежете така опаковано руло на по-малки парчета.

баница заливка

баница със сирене

навиване баница

Можете да нарежете парчетата до размера, който желаете. 

баница на парчета

рязане баница

След това се нареждат в намазнена тава, застлана с хартия за печене (по-лесно се измива тавата). Отгоре покрийте добре рулцата с малко от заливката, а с остатъка залейте обилно баничките.

парчета баница

баница намазана

заливка за баница

Оставете за няколко минути, за да поеме част от течността, след което сложете баницата да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 25-30 минути. 

залята баница

баница във фурната

Извадете изпечената баница и я оставете малко да изстине, след което я поднесете с чаша кисело мляко, айран или нещо по ваш избор. 

изпечена баница

хрупкава баница

сочна и хрупкава баница

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft