Залях ябълките с вряла вода и се изненадах. Сега винаги ги обработвам преди да ги използвам

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Залях ябълките с вряла вода и се изненадах. Сега винаги ги обработвам преди да ги използвам
7867
Снимков материал: pixabay.com
Залях ябълките с вряла вода и се изненадах. Сега винаги ги обработвам преди да ги използвам

Никога не съм срещал човек, който да не обича плодове. Моето семейство и аз не сме изключение.

Купуваме плодове всеки ден или през ден, особено когато имаме дете, което искаме да нахраним с най-вкусната и здравословна храна. Ние обичаме най-много ябълки, въпреки че мисля, че има много такива хора у нас.

Много хора обаче не се чудят, както аз преди, защо ябълките на пазара или магазина могат да стоят със седмици и да останат свежи? А преди това те можеха да бъдат транспортирани от друг град или дори държава, където първо са сортирани, натоварени и след това изпратени по пътя си. Само си спомнете какво се случва с ябълки, които са престояли няколко дни, които са били набрани от вашето ябълково дърво или купени от вашата баба. Те се набръчкват и започват да гният.

Преди да се роди бебето, ние просто измихме ябълките под течаща вода и ги изядохме след това. Въпреки това, когато бяха въведени в допълващи храни за бебето, реших да се заема по-сериозно с обработката на ябълки и други плодове.

Затова реших да залея ябълките с вряща вода, защото не се знае къде е лежала, преди да попадне на тезгяха в магазина, нито кой изобщо е бягал върху тях. Опитвам се да не мисля за последното.

След като залях ябълките с вряща вода и минаха пет минути, върху плода се появи бял налеп, което ме ужаси. Веднага започнах да търся отговор на въпроса си и след като прочетох няколко статии научих, че ябълките се обработват със специален восък, благодарение на който остават свежи за дълго време.

Ето как ще изглежда ябълката след половин минута

И така след две минути.

И какво се случва, цял живот съм купувал ябълки и съм мислил, че ям здравословен плод, а всъщност съм консумирал химически елемент.

Ябълка след пет минути.

Това, което видях, стана сериозна причина да подходя по-сериозно към обработката на ябълките. Първо ги заливам с вряла вода и след това ги избърсвам старателно с кърпа, за да не остане нищо от плаката.

Разбира се, те губят външния си вид, но поне няма да навредя на тялото си повече.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft