Замесвате тестото за 6 минути + време за печене и става най-вкусният ябълков пай

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Замесвате тестото за 6 минути + време за печене и става най-вкусният ябълков пай
Замесвате тестото за 6 минути + време за печене и става най-вкусният ябълков пай
4106
Замесвате тестото за 6 минути + време за печене и става най-вкусният ябълков пай
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато приготвям този пай, ароматът, който се разнася из цялата къща, създава неописуема атмосфера. Домът ни става особено уютен и топъл.

Съвсем случайно открих тази рецепта в интернет и сега ще заеме своето място в семейните кулинарни традиции.

Дъщерите ми ще го свържат с най-топлите си спомени от детството.

Паят се оказва невероятно вкусен: нежно, меко тесто с хрупкава златиста коричка, напоено със сок от резени ябълка. Това ястие е не само вкусно, но е и много здравословно, особено ако се сервира с ябълков сок – чудесен начин да се заредите с витамини за зимата.

 

Съвременните условия позволяват безпроблемно приготвяне на ябълков пай:

  • В супермаркетите винаги има ябълки, дори и извън сезона.
  • Можете да изберете всякакъв сорт ябълки по ваш вкус.
  • С помощта на домашна фурна можете да печете колкото често искате, дори всеки ден!

Процесът на готвене е толкова прост, че всяка домакиня ще го хареса и ще зарадва начинаещите готвачи с резултата:

Смесете млякото със захарта.

Добавете бакпулвер към сместа.

Добавете ванилин.

Разбийте яйцата и ги изсипете в млечната смес.

Всичко се разбърква старателно с бъркалка.

Добавете растително масло и разбъркайте.

Разбърква се брашното, което е най-добре първо да се пресее за по-добра пухкавост на пая.

Обелете и почистете ябълките, ако желаете, но кората може да остане.

Изберете сладки сортове ябълки за по-богат вкус на пая, но дори и с кисели сортове, ще се окаже вкусен, със сладко-кисел вкус.

Нарежете ябълките на тънки филийки или кубчета.

Изсипете тестото в тава, застлана с хартия за печене.

Разпределете ябълките равномерно по повърхността на тестото.

Печете във фурната на 180 градуса за около 35-40 минути.

Проверете готовността на пая с клечка за зъби - ако по нея не е останало тесто, паят е готов.

Препоръчвам да го поръсите с пудра захар преди сервиране, за да добавите сладост и визуална привлекателност.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft