Замразявам лимони и после така ги ползвам-Пазят ме от едни от най-коварните болсти

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Замразявам лимони и после така ги ползвам-Пазят ме от едни от най-коварните болсти
4231
Снимков материал: pixabay.com
Замразявам лимони и после така ги ползвам-Пазят ме от едни от най-коварните болсти

Цитрусовите плодове са изключително полезни за човешкото тяло, тъй като съдържат много витамини и антиоксиданти. Докато лимоните обикновено се предлагат целогодишно, има добра алтернатива да запазите вкуса и стойността на плодовете, като ги замразите.

Полезните ефекти на лимоните
Лимонът във висока концентрация съдържа витамин С, както и много минерали:

  • магнезий;
  • калций;
  • калий.

Лимонът е естествено средство за повишаване на имунната система, а също и мощен антиоксидант.

При редовна консумация на цитрусови плодове е възможно да се активира процесът на самопречистване на кръвта и кръвоносните съдове.

Но само замразените плодове са няколко пъти по-здравословни от пресните. При консумация тялото се насища с 5-10 пъти повече витамини. Стойността му се крие във факта, че замразяването и консумацията на лимон се случва заедно с кората и именно тя съдържа повече хранителни вещества от пулпата.

Ползите от замразените плодове са следните:

  • прочистване на кръвта и активиране на процесите на отстраняване на токсините и токсините от тялото;
  • унищожаване на вредни бактерии и вируси;
  • отстраняване на патогенна микрофлора от стомашно-чревния тракт, в резултат на което работата му се подобрява;
  • разтваряне на камъни в бъбреците;
  • забавяне на процеса на стареене и повишено производство на колаген.

Според непотвърдена информация лимонът е идентичен по състав с лекарствата, използвани по време на химиотерапия. По този начин редовната консумация на плодовете може да унищожи раковите клетки и да предотврати развитието на рак.

 

Характеристики на замразяване на лимон
Има няколко начина за замразяване на цитрусови плодове:

  • Това е най-лесният, тъй като трябва да измиете плодовете, да ги избършете на сухо и да ги поставите във фризера за 2-3 часа. След това извадете лимоните и смелете заедно с цедката. Получената маса може да се използва за различни ястия. Това ще им придаде необичаен вкус и цитрусов аромат. И това също ще увеличи тяхната витаминна стойност.
  • Вторият метод включва замразяване на резенчета лимон. Просто трябва да нарежете плодовете на тънки филийки и да ги изложите на плоска чиния. Изпратете във фризера и след това добавете клиновете към различни напитки за охлаждане.

За лимона е много трудно да се конкурира по отношение на количеството витамини и минерали. И можете да го използвате ежедневно.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft