Това леко ястие има вкус на много меко крема сирене , кремообразна консистенция и приятен аромат. Евтино, лесно и бързо за приготвяне, а подобно нещо не може да си купите в магазина! Следвайте стъпките по-долу, за да си приготвите ароматно крема сирене от кисело мляко :
Крема сирене от кисело мляко
Продукти:
кисело мляко, 2 л
растително масло, 150 мл
ароматен пипер, чесън, босилек, 2 чаени лъжички
сол
Приготвяне:
Вземете 2 литра кисело мляко, желателно с масленост 3,2% на литър. Поставете опаковките във фризера, докато замръзнат напълно.
Можете да оставите за през нощта или дори за няколко дни.
Отстранете опаковката от замръзналото мляко и го поставете върху сито, покрито с марля или тензух.
Когато се разтопи, суроватката се отцежда.
Сега увийте марлята на няколко слоя и закачете "вързопа" на подходящо място.
Когато отцедите цялата суроватка, размразете масата и с помощта на чаена лъжичка или лъжица за сладолед оформете топчета малко по-големи от орех.
Съвет: посолете масата на вкус. А ако сместа ви е твърде суха, добавете малко суроватка.
Изсипете малко растително масло в чист и сух съд и добавете любимите си подправки, ароматни билки, сушен чесън.
Внимателно поставете топчетата цедено мляко в съда с ароматното олио, затворете с капак и го поставете в хладилника за няколко часа, за да се наситят топчетата с аромати и ухание на подправки.
Това е много оригинално и вкусно предястие, което се съчетава с различни ястия.