25 Юли 2014
13917
Снимков материал: pixabay.com
Куркумата се използва не само като подправка, но и при стомашно-чревни заболявания - неефективно храносмилане, лениви черва, запек, бавен метаболизъм. Билката предизвиква засилено отделяне на жлъчен сок.
Тя го втечнява и увеличава количеството му, с което подпомага разграждането на мазнините в тънките черва. По този начин тя намалява образуването на камъни в жлъчния мехур и стимулира изхвърлянето им. За да подпомогнете работата на жлъчката, е необходимо да консумирате по 1/2 чаена лъжичка куркума на ден. Би могло да добавяте от подправката към ястията (след приготвянето им) или към соковете, които пиете.
А за да облекчите болките в жлъчката , може да си приготвите следния лек. Залейте 1 равна чаена лъжичка стрита на прах куркума и 1 супена лъжица наситнени сухи листа от мента с 500 милилитра вряща вода. Запарете под капак за 3 часа, след което прецедете през фина цедка. След това изпийте запарката на 3 равни части - сутрин, обед и вечер 15 минути преди да се хранене.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари