Запеканка Пълно стомахче - винаги, когато имам малко кайма, я правя. Лесна, бърза и всички я обожават:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Запеканка Пълно стомахче - винаги, когато имам малко кайма, я правя. Лесна, бърза и всички я обожават:
Запеканка Пълно стомахче - винаги, когато имам малко кайма, я правя. Лесна, бърза и всички я...
141989
Запеканка Пълно стомахче - винаги, когато имам малко кайма, я правя. Лесна, бърза и всички я обожават:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако имате кайма, можете да направите безброй различни ястия. Но сякаш винаги повтаряме едно и също: мусака, спагети Болонезе, кюфтета, пълнени чушки... Ето страхотно предложение за ново и интересно ястие , което се приготвя много просто и бързо.

Запеканка Пълно стомахче - вкусотия, на която не можеш да устоиш:

запеканка с кайма

Запеканка Пълно стомахче

Продукти:

500 г кайма смес

1 средна глава лук

2 скилидки чесън

1 чаена лъжичка сол

1/2 чаена лъжичка черен пипер

1/2 чаена чаша лют пипер

1 ч.л. червен пипер на прах

1 средна тиквичка

1 домат

1 настърган морков

малко сол и черен пипер

2 яйца

200 мл кисело мляко

малко олио за намазване на ястието

100 г кашкавал и малко суха подправка/копър

Приготвяне: 

Сложете каймата в по-дълбок съд и добавете ситно нарязания лук и две скилидки чесън. Подправете с половин чаена лъжичка черен пипер, чаена лъжичка сол, малко лют пипер (ако не обичате люто, не добавяйте) и една чаена лъжичка червен пипер на прах.

кайма с лук

Разбъркайте добре и комбинирайте съставките. Можете да разбъркате с лъжица, а още по-добре, ако омесите сместа на ръка. Месото трябва да поеме добре всички подправки и да остане компактно. Оставете настрана, докато приготвяте зеленчуците.

омесена кайма

Измийте добре тиквичката и след това я настържете от едрата страна на ренде. Посолете настърганите тиквички с една чаена лъжичка сол, разбъркайте и оставете за минута-две, докато се отцеди излишната течност, която трябва да се прецеди.

настъргани зеленчуци

Добавете ситно нарязан домат и един настърган морков към тиквичките. Подправете с половин чаена лъжичка черен пипер и разбъркайте. Намажете съда, в който ще печете ястието (моят е керамичен съд с размери 22х22 см).

микс зеленчуци

Разпределете равномерно сместа от каймата на дъното и заравнете с лъжица. Разпределете равномерно сместа от настъргани зеленчуци върху месото. Изравнете и включете фурната да се загрее на 200 градуса.

кайма със зеленчуци на фурна

запеканка кайма и зеленчуци

В отделна купа с вилица се разбиват три яйца, след което се добавят 200 мл кисело мляко. Разбъркайте до гладкост, след което залейте зеленчуците. Разбъркайте малко с вилицата, за да може да проникне по-дълбоко, след което наредете резенчета тънко нарязан домат отгоре.

запеканка с кайма заливка

шарена запеканка

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за половин час. След това извадете ястието за кратко, поръсете с настърган кашкавал и я върнете в загрятата фурна да се пече още пет минути, докато се разтопи. Отгоре може да поръсите малко сух копър. 

запеканка във фурната

Да ви е сладко!

запеканка Пълно стомахче

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft