Запеканка с бутерки и спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Запеканка с бутерки и спанак
Запеканка с бутерки и спанак
admin
Добавена от: admin
11530
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 чаша ситно нарязан лук
1 скилидка чесън - нарязан
2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. лют червен пипер
280 гр. замразен нарязан спанак, изстискан от водата
1/2 чаша сварен ориз
1-1/2 чаши настъргано сирене моцарела
3 с.л. настърган пармезан
2 яйца, леко разбити
2 с.л. прясно мляко
225 гр. замразено тесто за кроасани (замразени кроасани) или обикновено бутер тесто

Задушете лука и чесъна в зехтина. В голяма купа смесете всички продукти, без тестото.
Развийте внимателно кроасаните (не трябва да са с пълнеж!), така че да заприличат на триъгълничета (ако използвате бутер тесто - разточете го и го нарежете на триъгълници). Разточете всеки триъгълник леко, за да уголемите размерите му.
В широката част на триъгълниците поставете около 1/3 чаша от спаначената плънка и ги завийте внимателно в предишната им форма. Подредете готовите кифлички в тавичка (получават се около 8 броя), като оставяте разстояние между тях. Ако остане от плънката - разпределете я между кроасаните в тавичката.
Запечете за 25-30 минути на 175 градуса. Тестото трябва да стане златисто-кафяво. Поднесете със свежа салата.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft