Запечанка с карфиол и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Запечанка с карфиол и кашкавал
Запечанка с карфиол и кашкавал
6897
Запечанка с карфиол и кашкавал
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими съставки:

500 г карфиол
300 г кашкавал
1 супена лъжица масло
300 мл мляко (съставки за соса)
30 г брашно
30 г масло
50 г пармезан
60 г кашкавал
2 супени лъжици сол
1 чаена лъжичка горчица
малко черен пипер

 

Приготвяне:

Карфиолът измийте добре и го разделете на парченца. В голяма купа сложете водата да заври. След като водата заври поставете карфиола в съда, за да се свари. След десетина минути, извадете и изцедете. 

В тавата за печене сложете масло и карфиола. Загрейте фурната на 180 градуса. Докато се пече карфиолчето направете соса. 

В купа сложете масло, изчакайте да се разтопи и добавете брашното. Разбъркайте. Бавно добавете млякото с непрекъснато разбиване. Накрая поставете горчица. На слаб огън варете соса, докато не стане гъст.

 Добавете пармезан, кашкавал, сложете сол и малко черен пипер. Със соса залейте карфиола, а отгоре изрендосвайте кашкавал.

 Пече се около 10 до 15 минути, докато карфиола не получи златисто- кафяв цвят.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft