Необходими съставки:
500 г карфиол
300 г кашкавал
1 супена лъжица масло
300 мл мляко (съставки за соса)
30 г брашно
30 г масло
50 г пармезан
60 г кашкавал
2 супени лъжици сол
1 чаена лъжичка горчица
малко черен пипер
Приготвяне:
Карфиолът измийте добре и го разделете на парченца. В голяма купа сложете водата да заври. След като водата заври поставете карфиола в съда, за да се свари. След десетина минути, извадете и изцедете.
В тавата за печене сложете масло и карфиола. Загрейте фурната на 180 градуса. Докато се пече карфиолчето направете соса.
В купа сложете масло, изчакайте да се разтопи и добавете брашното. Разбъркайте. Бавно добавете млякото с непрекъснато разбиване. Накрая поставете горчица. На слаб огън варете соса, докато не стане гъст.
Пече се около 10 до 15 минути, докато карфиола не получи златисто- кафяв цвят.