Запечена скумрия със зеленчуци и вино
18 Януари 2012
19234
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 бр. скумрии
1 глава кромид лук
1 бр. морков
1 с.л. (10 мл) зехтин
1 бр. дафинов лист
черен пипер
сол
мащерка
2 с.л. (20 мл) лимонов сок
бяло вино
Почистените скумрии, нарязаните на тънки колелца лук и морков и останалите продукти се подреждат в малка тавичка за печене, заливат се с вино и се пече в слаба фурна, докато рибата и зеленчуците омекнат. Ястието може да се поднесе и студено — в този случай рибата се оставя да изстине в соса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари