Запечени картофени ладии
22 Декември 2011
9812
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
картофи - 4 бр.големи
шунка - 4-6 резена варена
лук - 2 малки глави
заквасена сметана - 4 с.л.
сол
черен пипер
Измийте картофите и ги надупчете с вилица. После ги увийте в тънко алуминиево фолио и ги сложете да се пекат на 200 градуса. Ще бъдат готови след около час.
След час извадете един картоф от фурната и го боднете с ножче. Ако е омекнал отвътре, значи е готов. Сега пригответе плънката.
Нарежете шунката на кубчета и накълцайте лука на ситно. После ги изсипете в купата със сметаната и разбъркайте добре. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Махнете фолиото от картофите, резнете ги на кръст да се отворят и леко ги стиснете, за да има място за плънката. Напълнете картофите и ги поднесете, докато са топли.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари