8 средно големи картофа
1 в.ч. прясно мляко
½ в.ч. сметана
1 в.ч. настърган кашкавал
½ ч.л. настъргано индийско орехче (мускат)
2 скилидки чесън
1 ч.л. краве масло
черен пипер
сол
Картофите се обелват и се режат на кубчета.
Прясното мляко се смесва със сметаната и половината от настъргания кашкавал.Подправя се с индийското орехче, черния пипер и солта.
С готовата смес се заливат картофите и се разбърква добре.
Чесънът се счуква в хаванче след което се разсипва на дъното на намазаната с краве масло тава, която ще се използва за печене.
Сместа се изсипва в тавата и се пече около един час на 180°С градуса в предварително загрята фурна.
След изпичането тавата се завива с фолио и се оставя във фурната за още 15 минути.