Обелете картофите и ги поставете да се варят.
След като се сварят, оставете ги хубаво да изстинат, а след това ги нарежете на малки кубчета.
В тиган на огъня поставете малко олио/зехтин.
Прибавете лука, нарязан на тънки кръгове.
Посолете, налейте малко вода и оставете да се задуши.
В друг съд с малко мазнина запържете гъбите, нарязани на филийки.
В стъклен съд за печене (предварително намазан с масло) подредете картофите.
Посолете ги, поръсете с черен пипер и куркума.
Отгоре сложете лука, шунката, нарязани на кубчета, салама, също нарязан на малки кубчета, и гъбите.
Най-отгоре разпределете моцарелата, нарязана на кръгове.
Поръсете с риган и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути.
Сервирайте картофите топли.
Забележка: с продуктите може да импровизирате според наличното в хладилника: вместо моцарела - кашкавал или сирене, вместо шунка - бекон, салам, луканка (а може и без месо). Доверете се на фантазията си!