Водата се слага да заври с джоджена и мащерката и в нея се натрошава кубчето зеленчуков бульон. Сипва се грисът, при непрекъснато разбъркване, и след около 3-4 минути се сваля от огъня и се оставя да изстине леко. Прибавят се яйцето, сиренето и половината от кашкавала. Сместа се разбърква и се сипва върху дъска, застлана с фолио за свежо съхранение. Оформя се на правоъгълник с дебелина 2 см. Щом сместа изстине напълно, се нарязва на квадрати. Получените квадрати се нареждат в намазана с масло тавичка и се поръсват с останалия кашкавал. Маслото се разтопява и в него се слагат чесънът и червеният пипер, но не бива да се запържват. С овкусеното масло се заливат квадратите и се запичат за 20 минути на 200 С. Поднася се с доматен сос или салата по избор.
Запечени хапки с качамак и кашкавал
22 Декември 2011
23290
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари