Запечен боб с праз и маслини

22 Декември 2011
7018
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за 4 порции:
1 ч.ч. кафяв боб
1 ч.ч. праз
1 к.ч. черни маслини
магданоз
сол
черен пипер
джоджен
мащерка
1 к.ч. олио
4 червени люти чушки
Време: 50 минути
Бобът (1 ч.ч.) се сварява. Празът (1 ч.ч.) се задушава в олиото (1 к.ч.) и малко сол. Продуктите се смесват заедно с подправките и всичко се разбърква. Изсипва се в тава и се пече до готовност. Ястието се поднася топло, гарнирано с няколко люти червени чушки.
Съвет: Можете да го разнообразите, като добавите равни количества боб и червена леща.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари