Запишете рецептата в тефтера си и не я забравяйте никога: Неповторим вкус, така сочен и с разтичащ се течен шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Запишете рецептата в тефтера си и не я забравяйте никога: Неповторим вкус, така сочен и с разтичащ се течен шоколад
Запишете рецептата в тефтера си и не я забравяйте никога: Неповторим вкус, така сочен и с...
12545
Запишете рецептата в тефтера си и не я забравяйте никога: Неповторим вкус, така сочен и с разтичащ се течен шоколад
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

300 грама брашно
1/3 чаена чаша масло
5 яйца
200 грама кафява захар
150 грама натрошени лешници
1/2 чаена чаша кисело мляко
10 грама бакпулвер
щипка сол
1 супена лъжица какао, натурално
400 грама течен шоколад
50 грама цели лешници

Начин на приготвяне:

В купа пресейте брашното, добавете бакпулвера, какаото и солта. В друг съд разбийте яйцата заедно със захарта, маслото и киселото мляко.

Комбинирайте смесите и разбъркайте до еднородност на продуктите. Пригответе форма за кекс, намаслете я и разпределете тестото.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 40 минути. Охладете кекса и го разрежете през средата. Издълбайте вътрешността на едната половина и я намажете с течен шоколад. Слепете двете части, глазирайте външната страна на сладкиша с шоколад.
С част от него напълнете кухненски пош и украсете с форми по избор, върху които сложете цели лешници. Поръсете страните на кекса със смлени лешници и охладете за кратко. Разрежете, поднесете и се насладете на вкуса.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft