Запишете си тази рецепта! Изтрива се отвсякъде, защото прави чудеса със здравето!

вход през zajenata.bg
За Жената
Запишете си тази рецепта! Изтрива се отвсякъде, защото прави чудеса със здравето!
5825
Снимков материал: pixabay.com
Запишете си тази рецепта! Изтрива се отвсякъде, защото прави чудеса със здравето!

Основните ползи от плодовете от хвойна са антиоксидантите, които те съдържат. Антиоксидантите помагат на тялото ви да предотвратява и да се бори с болестта, защото облекчава оксидативния стрес, причинен от твърде много свободни радикали във вашата система.

Плодовете съдържат полифенолни съединения, известни като биофлавоноиди или флавоноиди.

Тези съединения са тези, които дават на плодовете и зеленчуците (и няколко други храни) своето антиоксидантно натоварване. По-специално, плодовете от хвойна имат 87 различни антиоксидантни съединения, според една химическа оценка. 

Тази рецепта датира от седемнадесети век и е умело крита от обществеността, тъй като представлява голяма заплаха за фармацевтичната индустрия. Запишете я сега, защото постоянно следите ѝ се губят.

Става въпрос за специална отвара от боровинки и хвойна. Тя може да омекоти кожата и дори да предотврати рака. Освен това укрепва имунитета. А причината е, боровинките имат повече антиоксиданти, отколкото всички други пресни плодове или зеленчуци, тествани досега.

Това голямо влияние идва от пигмента, който е отговорен за тъмния им цвят. Те са още чудесни за зрението и за здравето на сърцето. Те намаляват кръвната захар, грижат се за дебелото черво, подобряват паметта, почистват червата и помагат при запек.

Чаша пресни боровинки съдържат около четири грама фибри.

От друга страна, плодът на хвойната има необичаен вкус и се използва най-вече като подправка в европейската и индийската кухня.

Тези плодове в Древна Гърция са били използвани като лекарство и техните ползи за здравето са били добре познати. Един от най-полезните съставки в хвойната е 4-терпентин, който помага за намаляване на нивото на урината, подобрява храносмилателната система и намалява риска от вируси.

Продукти:

½ килограм пресни боровинки (може и замразени)
½ килограм плодове от хвойна
1 литър червено домашно вино
½ литър домашна ракия
3 супени лъжици мед
3 супени лъжици захар

Приготвяне:

Добре измити боровинките и плодовете от хвойна се поставят в голям буркан, накиснат се за 48 часа. След това добавете ракията, медът и захарта, като разбъркате добре и оставете сместа да престои седем дни, преди да стане готова за употреба.

Четири лъжици се консумират сутрин и вечер. При всяка консумация се вземат няколко зърна от плодове, дъвчат се и се поглъщат. Консумира се в продължение на три дни, след което се спира за два дни. Процедурата се повтаря, докато се изчерпи цялата доза. Ако е необходимо, можете да приготвите друга доза, ако симптомите не изчезнат.

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft