Започнаха постите. Ето и как да си пригответе постен хляб с лимец

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Започнаха постите. Ето и как да си пригответе постен хляб с лимец
Започнаха постите. Ето и как да си пригответе постен хляб с лимец
7518
Започнаха постите. Ето и как да си пригответе постен хляб с лимец
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме приготвили специално за всички, които са на пост една прекрасна рецепта за хлебче с лимец

За православните християни започва Рождественският пост. По време на 40-дневното въздържание, което продължава до Бъдни вечер, вярващите трябва да се лишат от храни от животински произход, както и от алкохол.

 

Есенно-зимният сезон предлага голямо разнообразие от сезонни зеленчуци, които освен вкусни, са и изключително полезни като тиква, картофи, цвекло, ряпа и много други.

Тестените изделия също са добър вариант да се чувстваме заситени, без да посягаме към месото, млечните продукти и яйцата. Все пак е добре да заложим на приятни и здравословни продукти като лимеца. Освен че е изключително модерен, той е много полезен. Съдържа витамини, минерали и основни органични съединения, които не се срещат в другите форми на пшеницата. Подходящ е и за хора с глутенова непоносимост. Лимецът съдържа глутен, но в много по-малки количества в сравнение със съвременната пшеница.

 

Предлагаме ви една чудесна рецепта за хляб с лимец и мурсалски чай за коледни пости:

 

Необходими продукти:

400 г брашно от лимец

1 ч.л. морска сол

1 ч.л. канела

1 с.л. какао

1 ч.л. суха мая

1 с.л. ябълков оцет

2 с.л. меласа (кафява захар)

300 мл мурсалски чай,

1 с.л маково семе за поръсване

 

Приготвяне:

Замесваме меко тесто. Оставяме да втаса на топло за час и премесваме отново. Изсипваме готовото тесто в силиконова форма или тава, покрита с хартия за печене. Това е важно, тъй като хлябът не съдържа мазнина и ако изсипете тестото директно в обикновена тава, изваждането след това се превръща в предизвикателство. Маковото семе не е задължително, но ако ви харесва, сега е моментът да поръсите с него. Печем в загрята фурна на 160 градуса 35-40 минути.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft